Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Uzumaki Naruto

 

Naruto még fiatalon árvult el, mikor édesapja, Avarrejtek negyedik hokagéja saját élete árán fia testébe zárta a pusztító erejű kilencfarkú rókadémont. Mivel Naruto magában hordozta a falusiak által gyűlölt és rettegett teremtményét, azok kiközösítették a fiút, így nem volt része túl sok szeretetben és törődésben fiatal évei során. Ezek hiánya miatt Naruto arról kezdett álmodozni, hogy egyszer ő is hokage, a falu vezetője lesz és így majd a falu lakói is elfogadják és tisztelni fogják őt. Hogy ezt egyszer valóra is válthassa, Naruto mélyen eltökélt és kitartó lett, meggyőződésévé vált hogy bármely nehéz feladatot képes teljesíteni célja elérése érdekében. Naruto erőfeszítéseit számos siker koronázza a sorozat cselekményének előrehaladtával, és egyre több szereplőt győz meg arról, hogy egyszer valóban kiváló hogake lesz belőle. Naruto gyakran vicceivel hívja fel magára a figyelmet és néha egy különleges technikáját használva, melyet szexi jutsunak (おいろけの術, nyugaton oiroke no jucu) nevez el, meztelen nővé változik, hogy kigúnyolja azt, aki bosszantja. Ezért aztán az ő tanítványa Szarutobi Konohamaru le is utánozza a technikáit és vicceit.

Naruto akadályt nem ismerő eltökéltsége néha a körülötte lévő embereket is arra ösztönzi, hogy átvegyék a fiú hozzáállását; a sorozat Második részében Naruto tanára, Hatake Kakashi meg is jegyzi, hogy ez a fiú egyedülálló adottsága és ereje. Gaara, miután vereséget szenved Narutotól, felismeri, hogy a valódi erő abban rejlik, ha másokért harcol, nem pedig önmagáért. Ezek a jellemfejlődések testesítik meg az egyes történetek tanulságát, és egyben a szereplők hitvallásává, életfilozófiájává is válnak.

Ennek az adottságának köszönhetően Narutonak sikerül megszereznie azokat a barátokat, akiket gyermekkorában hiányolt. A sorozat folyamán kötött barátságok közül azonban mindvégig a csapattársaihoz, Uchiha Sasukehez és Haruno Sakurahoz fűződő kapcsolata a legfontosabb. A közte és Sasuke közötti viszony erősen a két szereplő rivalizálására épül, melyet Naruto egyfajta testvéri kapcsolatnak tekint. Annak ellenére, hogy az Első rész végén Sasuke elárulja Narutot és egész Avarrejteket, Naruto megőrzi ragaszkodását barátja iránt és nem tűri, ha valaki rosszat mer szólni róla. Naruto mély érzelmeket táplál Sakura iránt, ami abban gyökerezik, hogy első közös évük során a csapatban Naruto fülig szerelmes volt a lányba. Naruto ragaszkodása a lányhoz olyan erős, hogy bármit képes lenne megtenni, csak hogy boldognak láthassa, így arra is megesküszik, hogy a kedvéért vissza fogja hozni Sasukét a faluba, bármilyen nehéz is lesz.

 
 

 

Profilkép


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Január / 2022 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 39886
Hónap: 3262
Nap: 106